Έργο του Banksy αυτοκαταστράφηκε αμέσως μόλις είχε πουληθεί σε δημοπρασία για 1 εκατομμύριο

290

Το έργο του γνωστού καλλιτέχνη «Το κορίτσι με το μπαλόνι», το οποίο απεικονίζει ένα κορίτσι να κρατά ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς πουλήθηκε έναντι 1 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s.

Αποτέλεσμα εικόνας για girl with balloon

Ωστόσο, αμέσως μετά την πώληση, πέρασε μέσα από έναν καταστροφέα εγγράφων, ο οποίος ήταν ενσωματωμένος στην κορνίζα και μπροστά στα μάτια των έκπληκτων λεφτάδων, αυτοκαταστράφηκε!

https://www.instagram.com/p/Bokt2sEhlsu/?utm_source=ig_embed

Αυτό βέβαια δεν τους πτόησε και πολύ καθώς σε μια σκηνή βγαλμένη από το Black Mirror άρχισαν να χειροκροτούν ενθουσιασμένοι

Η καταστροφή του έργου του την Παρασκευή το βράδυ δεν εξέπληξε και πολύ το κοινό αφού ο Banksy έχει μακρά ιστορία παρόμοιων περιστατικών. Ο ίδιος έχει δημοσιεύσει μεταξύ άλλων βίντεο, όπου αλλάζει αυθεντικούς πίνακες με δικά του αντίγραφα κλπ

Στα πρόσφατα έργα του περιλαμβάνεται ένα δυστοπικό θεματικό πάρκο «Disneyland-esque» το 2015, το οποίο ο ίδιος περιέγραφε ως «οικογενειακό πάρκο ακατάλληλο για παιδιά».

Όσο για το έργο του το «Κορίτσι με το μπαλόνι» αρχικά εμφανίστηκε σε έναν τοίχο στην Great Eastern Street του Λονδίνου και το 2017 ψηφίστηκε ως το αγαπημένο εθνικό έργο της Βρετανίας. Ο πίνακας που παρολίγον να πουληθεί από τον οίκο δημοπρασιών ήταν φιλοτεχνημένος από τον ίδιο, με σπρέι και ακρυλικό πάνω σε καμβά.

Ο αγοραστής βέβαια, μάλλον θα είναι ακόμα πιο περήφανος για την αγορά του τώρα

Περίεργος κόσμος