Οι 116 Εικόνες που Διάλεξε η Nasa για να Εξηγήσει τον Κόσμο μας στους Εξωγήινους

425

 

Περισσότερα από 40 χρόνια πριν τα Voyager 1 και Voyager 2 ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος. Όμως η NASA είχε και μια ακόμη ιδέα..

Εφόσον γνώριζαν ότι τα Voyager 1 και Voyager 2 μπορούσαν να περιπλανηθούν για πάντα στο γαλαξία, οι επιστήμονες της NASA αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να μεταφέρουν ένα μήνυμα στην περίπτωση που συναντούσαν κάποια εξωγήινη μορφή ζωής.

Έτσι, ο διάσημος αστρονόμος και εκλαϊκευτής της επιστήμης, Carl Sagan κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ενσωματωθεί ένας «χρυσός δίσκος». Πρόκειται για μια συλλογή από ήχους και εικόνες που είχαν σκοπό να εξηγήσουν στους εξωγήινους πώς λειτουργεί ο κόσμος μας. Ο δίσκος είναι καλυμμένος με προστατευτική εξωτερική θήκη αλουμινίου, η οποία περιέχει ένα απλό εγχειρίδιο χρήσης.

Έτσι επιλέχτηκαν 116 κωδικοποιημένες φωτογραφίες που απεικονίζουν ανθρώπους να τρώνε, να περπατάνε, να διαβάζουν, λουλούδιαζώα, διάφορα μέρη από όλον τον κόσμο ακόμα και την κίνηση στους δρόμους. Ακόμη, η συλλογή περιλαμβάνει 90 λεπτά από ήχους της γης, όπως βροντή, άνεμος, ήχοι ζώων. Υπάρχει μάλιστα, και ένα μήνυμα από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ.

Τα Voyager εκτοξεύτηκαν το 1977 και σήμερα βρίσκονται στο τέλος χείλος της ηλιόσφαιρας

 

Αν και γενικά έχει μέλλον καθώς το πλησιέστερο αστέρι στην τροχιά του Voyager 1 θα βρεθεί σε 40.000 χρόνια.

 

Δείτε το βίντεο με όλες τις φωτογραφίες:

Sources: Vox, Nasa