Ρώσοι Επιστήμονες σε Πυρηνικό Εργαστήριο Έβγαζαν Bitcoin στα κρυφά Χρησιμοποιώντας Υπερυπολογιστές

  352

   

  Οταν ένας υπάλληλος βαρίεται στην δουλειά του, χαζεύει στο Facebook και το Instagram, κάνει online ψώνια, διαβάζει εφημερίδες άρθρα, παίζει παιχνίδια κλπ

  Όταν όμως ένας πυρηνικός επιστήμονας βαριέται και τυχαίνει να δουλεύει σε μια άκρως απόρρητη ρωσική εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών..
  Τότε θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό για να φαρμάρει bitcoins!

  Όλα έγιναν στο Ρωσικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Πειραματικής Φυσικής (VNIIEF) και απ’ότι φαίνεται οι ψηφιακοί μεταλλωρύχοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρές ποινικές διώξεις.
  Φυσικά  δεν είναι οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που παίζουν την τύχη τους κορώνα γράμματα και φλερτάρουν με τις μπάρες της φυλακής προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την γλυκιά επεξεργαστική ισχύ ενός τέρατος για να εξορύξουν κρυπτονομίσματα.

  (Μάλλον ο μισθός ενός πυρηνικού μηχανικού στην Ρωσία δεν λέει πολλά)

  Η Τατιάνα Ζαλέσκαγια, επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του ερευνητικού ινστιτούτου, δήλωσε στην Interfax  ότι ο στόχος των εργαζομένων ήταν να χρησιμοποιήσουν το υπολογιστικό σύστημα για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

  Σύμφωνα με την Zalesskaya, και άλλες εταιρείες έχουν τσιμπήσει υπαλλήλους που προσπαθούν να εξορύξουν νομίσματα χρησιμοποιώντας τα προηγμένα συστήματα υπολογιστών των χώρων εργασίας τους

  Ρωσσία και Cryptos

  Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων έχει τεράστια αύξηση σε όλη τη Ρωσία, και ο ίδιος ο Πούτιν φαίνετια να ενδιαφέρεται για το εγχείρημα.

  Τον Ιούνιο του 2017 συναντήθηκε με τον Vitalik Buterin,  τον δημιουργό του Ethereum, ενός από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα στον κόσμο.

  Ο Πούτιν είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τα crypto εκείνους τους μήνες αλλά από τις αρχές Οκτωβρίου του 2017, άρχισε να τα συνδέει δημόσια με την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την τρομοκρατία.
  Στη συνέχεια βέβαια, τον Ιανουάριο του 2018, κάλεσε για τη δημιουργία ενός εθνικού κρυπτονομίσματος αναγνωρίζοντας το potential της όλης φάσης.

  Λογικά οι πρόσφατα συλληφθέντες μηχανικοί του RFNC-VNIIEF ελπίζουν ότι η σχέση του Πούτιν με τα κρυπτονομίσματα ίσως τους κάνει να πέσουν στα μαλακά.

  Αλλά μπορεί να γίνει ακριβώς το αντίθετο, μπορεί ο Ρώσσος πρόεδρος να χρησιμοποιήσει την περίπτωσή τους για να δώσει παράδειγμα για το τι συμβαίνει σε εγκληματίες που μπερδεύουν την εθνική ασφάλεια με το προσωπικό κέρδος..

  Και άλλοι στο παρελθόν

  Στις αρχές Φεβρουαρίου αρκετοί μηχανικοί του Ινδονησιακού Ινστιτούτου Πειραματικής Φυσικής (RFNC-VNIIEF)  στο Sarov έχασαν τη δουλειά τους και πιθανότατα την ελευθερία τους όταν προσπάθησαν να συνδέσουν το υπερυπολογιστή του ινστιτούτου με το Διαδίκτυο.

  Αυτό φυσικά προκάλεσε μια προειδοποίηση ασφαλείας που οδήγησε στη σύλληψή τους.

  Sources: Futurism.com, Reuters, Vniief.ru