Τα ρομποτάκια του Matt Dixon [+ συνέντευξη!]

217

Το robotaki έκανε μόλις την πρώτη του (mini) συνέντευξη!

O Matt Dixon είναι ένας Βρετανός graphic designer που έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εταιρίες παιχνιδιών (Electronic Arts, Sony, Hasbro, Blizzard) και έχει συντελέσει σε παιχνίδια όπως το Harry Potter, Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, οι Πειρατές της Καραϊβικής και άλλα.

Matt Dixon

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει γίνει πολύ γνωστός (viral και τα συνναφή) για ένα άλλο μεγάλο πάθος του: 

Ζωγραφίζει γλυκούλικα ρομποτάκια που εξερευνούν τον κόσμο!

Το Robotaki (R) κατάφερε να βρει τον Matt (Μ) και να του έκανε μερικές (3) σύντομες ερωτήσεις :


R: Πως ξεκίνησες να ζωγραφίζεις ρομποτάκια;
M: Ζωγράφισα το πρώτο μου ρομπότ το 2006. Ήταν απλά μια ζωγραφιά, δεν είχα κανένα σχέδιο να τα κάνω σειρά. Με τον καιρό ζωγράφισα ένα ακόμα. Και ένα ακόμα. Μια μέρα συνειδητοποίησα ότι όλα όσα είχα κάνει είχαν αρκετές ομοιότητες και φαινόταν να ζουν στον ίδιο κόσμο. Γι ‘αυτό και λέω ότι προέκυψαν σαν από ατύχημα.

R: Τα σχέδια σου είναι γαλήνια, όμορφα ενώ πολλές φορές τυλίγονται σε μια ελαφρά ατμόσφαιρα λύπης. Τι είναι αυτό που σε εμπνέει; 
Μ:
Δεν είμαι σίγουρος. Προέρχονται από ένα πολύ διαφορετικό “μέρος” σε σύγκριση με τις άλλες δουλειές μου. Προσπαθώ να συλλάβω ένα συναίσθημα περισσότερο από μια σαφή ιστορία οπότε συχνά δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα. Έτσι το βρίσκω πολύ συναρπαστικό να ακούω και να διαβάζω το πως τα ερμηνεύει ο κόσμος, και ναι συχνά λένε ότι είναι θλιβερά το οποίο επίσης βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Συνήθως είμαι πολύ ευτυχής όταν τα ζωγραφίζω έτσι δεν είμαι σίγουρος από που προέρχεται αυτή η θλίψη.
Η έμπνευση μου έρχεται συνήθως από την φύση. Μια βόλτα σε ένα άγριο ​​ή μοναχικό μέρος μου δίνει συνήθως το κατάλληλο συναίσθημα για να ζωγραφίσω ένα ακόμα ρομπότ.

R: Matt, ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου. Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις ή να πεις στους αναγνώστες μας;
Μ: Δεν είχα καμία ιδέα ότι τα ρομποτάκια θα γίνουν τόσο δημοφιλή. Είναι εκπληκτικό το να σκεφτεί κανείς ότι τα ρομποτάκια είναι έτοιμα για το τρίτο τους βιβλίο. Το έργο αυτό είναι πολύ προσωπικό για μένα και έτσι είναι πραγματικά υπέροχο που τόσοι πολλοί άνθρωποι φαίνεται να απολαμβάνουν τις εικόνες. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο.

Το Robotaki ευχαριστεί τον Matt Dixon για τον χρόνο του!

ΥΓ. Έχει βγάλει ήδη 2 εικονογραφημένα βιβλία, εικόνες των οποίων παραθέτουμε μετά την συνέντευξη και ένα 3ο, που μπορείτε να βρείτε στο kickstarter του.


Εικόνες από το 1ο του βιβλίο

 

Και από το 2ο

Το 3ο βιβλίο μπορείτε να βρείτε στο kickstarter του για μερικές λίρες.