Η Apple δεν ξεκλειδώνει το iPhone που της ζήτησε το FBI!

  109
  Σε επιστολή του προς τους πελάτες της Apple, ο Κουκ αναφέρει ότι το FBI ζήτησε από την εταιρεία του να κατασκευάσει “μια πίσω πόρτα στο iPhone”.

  Ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ δήλωσε πως η εταιρία δεν θα βοηθήσει το FBI με το αίτημα του αφού αυτό απειλεί την ασφάλεια των πελατών της.

  H Apple δεν συμφωνεί με την εντολή αμερικανού δικαστή να βοηθήσει το FBI να αποκτήσει πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο περιεχόμενο ενός iPhone που ανακτήθηκε από έναν από τους δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο, τον Δεκέμβριο στην Καλιφόρνια, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 14 ανθρώπους.
  Η δικαστής δήλωσε ότι η Apple πρέπει να παράσχει “εύλογη τεχνική βοήθεια” στους ερευνητές που επιδιώκουν να ξεκλειδώσουν δεδομένα από ένα iPhone 5C.
  “Δεν μπορούμε να βρούμε προηγούμενο όπου μια αμερικανική εταιρεία να εξαναγκάζεται να εκθέσει τους πελάτες της σε έναν μεγαλύτερο κίνδυνο επίθεσης”, δήλωσε ο Κουκ.
  Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ διεξάγουν εδώ και πολλούς μήνες εκστρατεία ώστε οι κατασκευαστές “έξυπνων” τηλεφώνων (smartphones) και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών να αφήνουν μια δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο των συσκευών.
  (Ξέρετε, για την κακιά την ώρα)
  Anyway, μπορεί τα κίνητρα  της άρνησης να είναι περισσότερο marketinιστικα για την Apple – τύπου You are safe with us  αλλά όπως και να χει, τους έριξε πόρτα.
  Εμείς πάντως θα τους λέγαμε να βάλουν την μαγική ημερομηνία που ξεκλειδώνει το Iphone