Ταξιδάκι για 2 άτομα στο Φεγγάρι το 2018 ανακοίνωσε ο Elon Musk

  132
  Source: Futurism

  Φεγγάρι και πίσω

  Τη Δευτέρα 27/2 η SpaceX αποκάλυψε το σχέδιο της να πετάξει δύο ιδιώτες γύρω από τη Σελήνη μέχρι τα τέλη του 2018, 45 χρόνια μετά  την τελευταία σεληνιακή αποστολή της NASA.

  Μια γρήγορη περιγραφή:

  Η φάση είναι ιδιωτική. Οι δύο υποψήφιοι είναι ιδιώτες που έκαναν την πρόταση στην SpaceX και έχουν ήδη καταβάλει και μια σημαντική προκαταβολή για να αγοράσουν τα πρώτα διαστημικά εισιτήρια ever. Οι επιβάτες θα πρέπει να εκπαιδευτούν και να προετοιμαστούν φυσικά. “Θα διεξάγουμε δοκιμές για την υγεία και την καλή φυσική τους κατάσταση, και θα παράσχουμε την απαραίτητη εκπαιδευτική κατάρτιση αργότερα μεσα στο έτος. Άλλες ομάδες πτήσης έχουν επίσης εκφράσει έντονο ενδιαφέρον και περιμένουμε περισσότερα να ακολουθήσουν », δήλωσε η SpaceX.

  Αν και ιδιωτική, η αποστολή έχει την έγκριση της NASA. “Η NASA συγχαίρει τους συνεργάτες της βιομηχανίας της για την επίτευξη όλο και υψηλότερων στόχων. Θα συνεργαστούμε στενά με την SpaceX για να διασφαλιστεί ότι ανταποκρίνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις επιστροφής των αστροναυτών στο έδαφος των ΗΠΑ και να συνεχίσει να προσφέρει με επιτυχία τις προμήθειες της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ” είπε η NASA σε δήλωση της μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας.

  Dragon και Heavy Falcon

  Η SpaceX θα χρησιμοποιήσει το πλήρωμα του Dragon για την αποστολή αυτή. Το διαστημόπλοιο θα απογειωθεί με την βοήθεια ενός πυραύλου Falcon Heavy , ο οποίος είναι στα τελειώματα και το καλοκαίρι θα κάνει την πρώτη του δοκιμαστική πτήση.

  Το Dragon καβάλα στον Falcon θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι χωρίς πλήρωμα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ως μέρος ενός προγράμματος ανεφοδιασμού που τρέχει με τη NASA. Η πρώτη πτήση με πλήρωμα θα γίνει την άνοιξη του 2018, και η αποστολή Σελήνη το 2019 θα είναι η δεύτερη φορά που η εταιρεία θα στείλει ανθρώπους στο διάστημα.

  (Μια ματιά στο εσωτερικό του Dragon)

   
  Ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα

  Να ξέρετε πως δεν θα πραγματοποιηθεί προσελήνωση, θα είναι περισσότερο σαν μια κρουαζιέρα που θα βολτάρει γύρω γύρω το φεγγάρι.

  Η αποστολή θα ακολουθήσει μια κυκλική πορεία σε σχήμα 8 κάνοντας μερικές γύρες την σελήνη και χρησιμοποιώντας την βαρυτική της έλξη να τους ξαναστείλει πίσω στη Γη.

  Το ταξίδι θα διαρκέσει έξι έως επτά ημέρες: δύο με τρεις ημέρες για να πάει στο φεγγάρι και ένα άλλο τρεις για να γυρίσει, και θα είναι το πρώτο του είδους του.

   

  Κρίσιμες Προκλήσεις

  Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η εκτόξευση. Η SpaceX είχε κάποια προβλήματα με αυτά στο παρελθόν, και αυτή τη φορά, άνθρωποι θα είναι επί του σκάφους. Η εταιρεία έχει ήδη λάβει επιπλέον προφυλάξεις για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εκτοξεύσεων, και δεν έχει προβλήματα μετά την έκρηξη του Falcon 9 τον Σεπτέμβριο .

  Σχεδιασμένο εξαρχής για την μεταφορά ανθρώπων το Dragon έχει ήδη μια μακρά κληρονομιά και ώρες πτήσης. Οι αποστολές αυτές θα χτίσουν περισσότερο την εν λόγω κληρονομιά, επεκτείνοντάς την σε βαθύτερες διαστημικές αποστολές, ένα σημαντικό ορόσημο καθώς εργαζόμαστε προς τον απώτερο στόχο μας, αυτόν της μεταφοράς ανθρώπων στον Άρη” δήλωσε η SpaceX.

  (Δείτε και τον πύραυλο Falcon σε Animation)

   

  Η αποστολή αυτή ανοίγει τη δυνατότητα να μπούμε σε μια εποχή διαστημικού τουρισμού εφ’όσον φυσικά κάποιος έχει τα χρήματα για τα εισιτήρια.

   

  Bonus: Ξέρατε πόσο απέχει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) από την Γη και πόσο από την Σελήνη;

   

  Απόσταση Γης από Φεγγάρι + ISS Source: RASC

  Ο ISS είναι η κίτρινη βούλα που εμείς ζωγραφίσαμε, καθώς σε αυτήν την κλίμακα δεν θα έπρεπε να φαίνεται καν! Απέχει μόλις 400 χιλιόμετρα απο την Γη, ενώ το φεγγάρι 385.000 χιλιόμετρα! Τώρα ξέρεις!

  Πηγή: Futurism.com