Στείλε το όνομά σου στον Ήλιο με το σκάφος Parker Solar Probe της NASA!

  Ταξιδεύοντας τον Γαλαξία με Ωτοστόπ! (περιπου)

  333

  Καυτά νέα από τον κόσμο της εξερεύνησης του Διαστήματος! (lame pun intented)

  Φέτος η NASA θα στείλει ένα probe, το Parker Solar Probe (PSP) στον Ήλιο στην κοντινότερη δυνατή απόσταση προκειμένου να πραγματοποιήσει ακριβείς μετρήσεις και παρατηρήσεις (more info below).

  Όπως καταλαβαίνετε πως η μοναξιά σε αυτό το μακρύ ταξίδι είναι δύσκολο πράγμα. Για αυτόν τον λόγο ο διαστημικός οργανισμός αποφάσισε να ζητήσει την βοήθεια του κοινού!

  Η NASA λοιπόν καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν το όνομά τους ηλεκτρονικά για να συμπεριληφθεί σε ένα μικροτσίπ στον PSP!

  Μπορείτε να προσθέσετε το όνομά σας στην αποστολή μέχρι τις 27 Απριλίου 2018

  Κάνοντας κλικ εδώ! 

  Φυσικά και βγάλαμε εισιτήριο!

   

  Εάν χάσατε την ευκαιρία να στείλετε το όνομά σας στον Άρη στο αντίστοιχο event με το  InSight τον Οκτώβριο του 2017, τώρα έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε την δική σας περιπλάνηση στο διάστημα =)

   

  Στα σημαντικά του θέματος

  Τα βασικά δύο ερωτήματα που ίσως απαντηθούν με τις μετρήσεις του PSP είναι:
  1. Γιατί η κορώνα του ήλιου (το εξωτερικό της στρώμα) είναι τόσο θερμότερη από την κάτω φωτόσφαιρα και
  2. Πως επιταχύνεται ο ηλιακός άνεμος.

   

  Η αποστολή PSP (προφανώς μη επανδρωμένη) θα είναι ένα ιστορικό γεγονός για τη NASA. “Αυτός ο δειγματολήπτης θα ταξιδέψει σε μια περιοχή την οποία η ανθρωπότητα ποτέ δεν έχει εξερευνήσει πριν“, δήλωσε ο Thomas Zurbuchen, διευθυντής της Διεύθυνσης Αποστολή Επιστημών στο Κεντρικό Γραφείο της NASA.

  Αυτή η αποστολή θα απαντήσει σε ερωτήσεις που οι επιστήμονες έχουν επιδιώξει να βρουν για περισσότερο από έξι δεκαετίες.” Το PSP θα πλησιάσει στον ήλιο από οποιοδήποτε άλλο διαστημικό σκάφος πριν, για να το μελετήσει λεπτομερέστερα από ποτέ.

  Η μελέτη του ήλιου και των επιπτώσεών του στο ηλιακό σύστημα, γνωστή και ως ηλιοφυσική, είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Τα δεδομένα που θα συγκεντρώσει το PSP θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόβλεψη μεγάλων διαστημικών μετεωρολογικών γεγονότων που θα μπορούσαν να χτυπήσουν κοντά στο σπίτι μας – κυριολεκτικά.

  Bonus για το τέλος

  Το ξέρατε πως ο ηλιακός άνεμος ευθύνεται για το φαινόμενο του Βόρειου Σέλας;

  Καλή συνέχεια!