3 επιστήμονες του Χάρβαρντ έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα ουσία που καιρό τώρα πιστεύεται ότι είναι το «ιερό δισκοπότηρο» της φυσικής, το μεταλλικό υδρογόνο (ή μέταλλο υδρογόνου)
Ενα υλικό της απαράμιλλης δύναμης που θα μπορούσε μια ημέρα ωθήσει τους ανθρώπους στο βαθύ διάστημα. Η έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο περιοδικό Science.
Οι επιστήμονες δημιούργησαν υλικό με συμπίεση ενός δείγματος υδρογόνου μεγέθη μεγαλύτερα από αυτά που υπάρχουν στο κέντρο της Γης. Αυτό έσπασε το μόριο από την στερεή του κατάσταση και επέτρεψε στα σωματίδια του να διασπαστούν παράγοντας ατομικό υδρογόνο.
Το καλύτερο καύσιμο πυραύλων που έχουμε σήμερα είναι υγρό υδρογόνο και υγρό οξυγόνο, που καίγεται ως προωθητικό. Η αποτελεσματικότητα αυτών των ουσιών χαρακτηρίζεται από “ειδική ώθηση” « το μέτρο της ώθησης που μπορεί να δώσει ένα καύσιμο για να ωθήσει έναν πύραυλο.
Οι άνθρωποι στη NASA έχουν πει ότι αν μπορούσε να πάρει μια αύξηση από 450 δευτερόλεπτα “ειδικής ώθησης” που έχουμε τώρα σε 500 δευτερολέπτα, θα υπήρχε τεράστιο αντίκτυπο στην αεροναυπηγική, είπε ο κύριος Cabot Καθηγητής στις Φυσικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Η αντίστοιχη μέτρηση για το μεταλλικό υδρογόνο υπολογίζεται στα 1.700 δευτερόλεπτα.”
Αυτό θα μπορούσε δυνητικά να επιτρέψει σε πυραύλους να μπαίνουν σε τροχιά γύρω από τη γη σε ένα μόνο στάδιο.
Οι επιστήμονες είχαν φτιάξει την θεωρεία για το μεταλλικό υδρογόνο εδώ και 100 χρόνια. Ο επιστήμονας που το δημιούργησε το πάλευε από το 1982.
Λίγο μέλλον
Το μεταλλικό υδρογόνο έχει επίσης προβλεφθεί να είναι υπεραγωγιμο σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν υπάρχουν άλλοι υπεραγωγοί σε θερμοκρασία δωματίου αυτή τη στιγμή σε ύπαρξη στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές είναι τεράστιες – ιδιαίτερα για το ηλεκτρικό δίκτυο, το οποίο πλήττεται καθώς ενέργεια χάνεται μέσω της διάχυσης της θερμότητας.
Θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει τη μαγνητικής αιώρησης για φουτουριστικά τρένα υψηλών ταχυτήτων, τη βελτίωση των επιδόσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και γενικώς να φέρει επανάσταση στον τρόπο που η ενέργεια παράγεται και αποθηκεύεται.
Source:
Inverse.com