Δεν θες να ζήσεις άλλο σε αυτόν τον πλανήτη; Η NASA σου βρήκε λύση!

  162

   

  Μόλις πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου που είχε προαναγγείλει  η NASA!

  Ανακοινώθηκε η ανακάλυψη 7 πλανητών στο περίεργο πλανητικό σύστημα Trappist – 1 με τους πλανήτες να βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη του!

  Το ιδιαίτερο του Trappist 1 (πέραν του ότι έχει 7 ξαδερφάκια της γης) είναι πως ο ήλιος του είναι ένας κόκκινος νάνος (αρκετά πιο ψυχρόςσε σχέση με τον ήλιο μας) οπότε οι πλανήτες παρότι βρίσκονται πάρα πολύ κοντά του, είναι στην κατοικήσιμη ζώνη (συνθήκες που ευνοούν την ύπαρξη νερού).

  Ακόμα πιο εκπληκτικό είναι πως οι αποστάσεις μεταξύ των πλανητών μεταξύ τους είναι τόσο κοντινές όσο της Γης με την Σελήνη! Μια σφιχτή αγκαλιά σαν να λέμε! (Ίσως γι αυτό να ονομάστηκε Trappist – trap=παγίδα)

  To poster που μόλις δημοσίευσε η NASA στο website της είναι μια ρεαλιστική απεικόνιση του πως θα φαινόντουσαν οι υπόλοιποι πλανήτες του συγκεκριμένου ιδιαίτερου πλανητικού συστήματος μιας και είναι τόσο κοντά ο ένας με τον άλλον που οι τροχιές τους αλληλοεπηρεάζονται.

  Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν υπάρχει κάπου μια δεύτερη γη, αλλά πότε θα φτάσουμε εκεί, ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου.

  Είναι συναρπαστική, ανακάλυψη όπως δήλωσαν οι ερευνητές, καθώς με μαζεμένους τόσους πλανήτες με παρόμοιες συνθήκες με την γη, το όλο σύστημα αποτελεί  ένα σπουδαίο περιβάλλον ερευνών για τους επιστήμονες που επικεντρώνονται στην μελέτη εξωπλανητών.

  Μπορείτε να δείτε το poster για τον Trappist 1 σε πλήρη ανάλυση και να το κατεβάσετε εδώ:

  Γενικά εκεί στην NASA φτιάχνουν πολυ όμορφα posters για αρκετές από τις ανακαλύψεις που δημοσιεύουν, η τελοσπάντων topics με τα οποία ασχολούνται.  Ρίξτε μια ματιά εδώ και πατώντας στην εικόνα επισκεφθείτε την Gallery τους με τίτλο Visions of the Future

   

  Οι εικόνες υπάρχουν σε ανάλυση εκτύπωσης ~20mb αλλά και πλήρη ανάλυση ~200mb(!)

   

  Γενικά το concept του ότι πρέπει κάποια στιγμή ως ανθρωπότητα να πάμε και σε κανένα πλανήτη παραπέρα είναι από τα πιο φιλόδοξα και μακρινά (για την ώρα). Αλλά δεν γίνεται να μείνουμε διαγαλαξιακά βλαχαδερά σε αυτό το σύμπαν, οπότε αν δεν καταστραφούμε από τα πυρηνικά ή τους υπόλοιπους υπαρξιακούς κινδύνους που θα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή, σε μερικές χιλιάδες χρόνια θα τα καταφέρουμε.

  Και τότε μέρη σαν τον Trappist 1 θα είναι στην λίστα των διακοπών μας!